12. oktober publiserte vår markedsansvarlige, Sebastian Øyrehagen, et innlegg i teknologiavisen Shifter (innlegget i sin helhet finner du her). Oppstartsselskaper i hele Norge jobber mot klokka. Med frisk kapital i kassen, er selskapene avhengig av effektiv skalering og raskt bygge en robust kultur. Nøkkelen til suksess ligger i de ansatte, og da gjelder det å attrahere relevante kandidater gjennom.

- Det er nettopp tempoet som ofte fører til en rekrutteringsmessig spagat, sier Sebastian.

- På den ene siden har vi oppdragsgivere som gjerne skulle fått ansatt noen i går. På den andre siden, et arbeidsmarked som går mot en lav ledighet på 1.7% og kandidater som har det fint der de er.

I et arbeidsmarked der særlig kandidater innen salg og IT er høyt ettertraktet, mener Sebastian at det er riktig å gi kandidaten ro i rekrutteringsprosessen. Selskapene må tørre å senke tempoet og ta den uformelle kaffepraten, fortsetter han. Forslaget er at man kikker på den interne rekrutteringsprosessen, og kanskje kjører et løp i tospann med rekrutteringsrådgiver. På den måten vil man kvalitetssikre kandidaten, samtidig som man ivaretar kandidatens ønske om å bli kjent med selskapet og menneskene der.

Assento Search & Selection får jobbe med mange spennende oppstarts- og vekstselskap, mye på grunn av et tett samarbeid med aktører som Spike Venture og ScaleupXQ. Hver dag får vi ha fingeren på gründerpulsen og øyet på kandidatmarkedet, og dette gir oss en unik innsikt dagens rekrutteringsklima.

Ønsker du en prat om hvordan tiltrekke seg talent? Da kan du nå ut til oss via denne lenken!