Vår kollega Sebastian Øyrehagen publiserte et meningsinnlegg den 16. desember i Shifter (hele innlegget kan du lese her).

Sebastian jobber med rekruttering mot en rekke tidligfase- og vekstselskap, og den aller første ansettelsen var et tema som dukket opp i samtaler med gründere. Ja, for hva er det egentlig man må tenke på når man gjør sin aller første ansettelse? Det er skrevet svært lite om dette i faglitteraturen, og det er en rekruttering som reiser en rekke spørsmål og utfordringer.

- De aller fleste fagbøker tar for seg rekruttering inn til etablerte, gjerne

modne bedrifter. Den første ansettelsen virker derimot å være et sort hull. Derfor kommer brannfakkelen som kan hende bryter med lærebøkene, skriver Sebastian.

- Glem likhetseffekten i rekruttering!

- Den første ansettelsen bør heller være ganske så lik en selv. Med likhet mener jeg ikke kompetanse, hvor man er fra eller hvordan man ser ut. Det man har til felles må gå dypere enn som så.

Etter å ha snakket med gründere om den første ansettelsen, var det ett særskilt behov som pekte seg ut, skriver Sebastian. De ønsket seg en sparringspartner fremfor en produktutvikler eller salgssjef (men de kunne gjerne besitte denne kompetansen også!). Det de så etter var noen å idémyldre med, noen som kunne komme inn på noenlunde likt grunnlag, men med andre nyanser og erfaringer.

Vil du ta en prat om rekruttering, skalering og vekst? Da kan du nå ut til oss her!