I mars kom Julie inn dørene som HR- og rekrutteringsansvarlig. Siden den gang har hun preget kontoret med sitt lystige humør.

Samtidig som hun har sjonglert ny jobb, har Julie akkurat fullført Bachelorstudiet i Organisasjonspsykologi, HR og Ledelse ved BI og nå er hun blitt en del av Assento på heltid. Det betyr at vi får verdifull og fersk kunnskap inn i bedriften.

- Studiet dreide seg i hovedsak om psykologi, men vi hadde også en god del analytiske og økonomiske fag. For min del har jeg trivdes veldig godt med psykologi-fagene. Gjennom BI har jeg studert både psykologi på individ- og gruppenivå. Dessuten har jeg fått stort utbytte av fagene gjennom deltidsjobben jeg har hatt ved siden av studiene.

Ny kundeansvarlig for Loyalty

Julie vil få hovedansvaret for vår største kunde, Loyalty, og er allerede i gang med å levere dyktige salgs- og kundeservicetalent til selskapet på Nydalen.

- Det er kjempegøy å jobbe med Loyalty! Det er et fantastisk sted og jeg opplever et utrolig godt samhold. Når jeg i tillegg får brukt alt jeg har lært gjennom studiet, er dette rett og slett en jobb som gir mening.

Julie forteller om et godt studieløp der hun har fått kombinert akademisk kunnskap med praktisk arbeid. For Julie er ei dame som involverer seg i mye forskjellig! Da er det kanskje ikke rart at yndlingsfaget har vært stress, motivasjon og ledelse.

- Gjennomgangen av hvordan man utøver selvledelse var superinteressant! Særlig for meg som har kombinert studier, styrearbeid og en deltidssjobb. Det har vært mye å holde tak i, og faget har gitt meg mye nyttig kunnskap.

Loyalty har nylig kommet på 6.plass i Great place to work-kåringen.

Fra graduate-program til salgstalenter

- I hovedsak er det salg- og kundeservicekonsulenter som jobber på Loyalty, og det er disse stillingene jeg rekrutterer til. Nå har Loyalty flyttet inn i helt nyoppussede lokaler, dermed er jeg ofte der og spiser lunsj med gjengen!

Til tross for at Julie er fersk fra skolebenken, har hun allerede rukket å fordype seg i rekrutteringsverdenen. Ved siden av studiet jobbet hun deltid i konsulenthuset Boston Consulting Group. Der var Julie ansvarlig for å sikre gode kandidatopplevelser og rekruttere til BCG’s graduate-program.

- Jeg ser mange likheter mellom deltidsjobben jeg hadde og det jeg skal gjøre for Assento. Jeg blir rekrutteringsansiktet utad på vegne av Loyalty-gruppen, noe jeg er vant til fra tiden i BCG. Dessuten leder jeg rekrutteringsprosessen fra A – Å. Det å koordinere mellom ansettende leder og kandidater er også gøy, så her får jeg gjort enda mer av det jeg trives med.

Men hvorfor valgte Julie Assento som sitt neste arbeidsgiver?

- Grunnen til at valget falt på Assento, henger sammen med det store konsernet BCG. Der er det mange ansatte, mange avdelinger og et stort system. I Assento kommer jeg til noe mer kompakt. Her kan vi være smidige. Å ha en stor og direkte innvirkning på bunnlinjen til selskapet, motiverer meg. Her ser jeg en direkte sammenheng mellom mine resultater, og hvordan Assento gjør det som helhet. Det er kultur og rom for å dele tanker, være med å påvirke, og ikke minst utvikle selskapet videre.

HR- og rekrutteringsansvarlig – med hjerte for fine turer

Forutenom rekruttering er Julie ansvarlig for en god del HR-relaterte oppgaver.

- HR-rollen er noe jeg trives godt med. Samtidig skal jeg rekruttere om lag 150 mennesker i året. Med andre ord: Jeg kommer til å holde meg travel framover!

Helt til slutt: Hva kan kandidater forvente i møte med deg som rekrutterer?

- Jeg ønsker å være en som kan skyte fart på karrieren til unge talent. Mine kandidater skal kjenne på at de når potensialet sitt, og det skjer gjennom løpende kommunikasjon; Både med Loyalty og kandidat. Derfor kommer jeg til å ha en god del karrieresamtaler, og sammen skal vi finne ut hvordan vi kan skape deres drømmekarriere!

Vi er megaglade for å ha fått turglade Julie med på laget. Assento merker allerede engasjementet og gløden hun bringer med seg, og vi gleder oss stort til fortsettelsen!